Je zwangerschap doorkomen

Als u zwanger bent dan gaat u een zeer leuke periode tegemoet. Er komt een kindje op de wereld die je zelf hebt gemaakt. Een hele leuke periode ga je tegemoet.

Maar eerst moet je de zwangerschap doorkomen. Iets waar veel zwangere vrouwen last van hebben is een harde buik. Dit komt veel voor. Als je er ook last van hebt dan is het logisch dat je je misschien wat zorgen maakt. In dit artikel gaan we wat meer uitleg geven over dit verschijnsel. Het is in ieder geval prettig om te weten dat je niet alleen bent, veel zwangere vrouwen krijgen hiermee te maken.

buikAls je je een beetje zorgen maakt, dan is dat heel normaal. Logisch ook, je instincten als moeder beginnen al te werken! Als jeĀ  Harde BUIKEN hebt, dan is dit in feite de baarmoeder die is aangespannen. Dit kan gebeuren doordat je kindje snel is gegroeid, en de baarmoeder is opgerekt. Maar ook als je druk in de weer geweest bent kan dit ook gebeuren. Pak dan je rust. Eigenlijk kan een harde buik worden gezien als een teken van je lichaam om het rustig aan te doen.

Let wel: in dit artikel wordt geen medisch advies gegeven. Neem altijd contact op met je huisarts bij twijfel. Lees meer op: www.hardebuiken.net