Er wordt steeds vaker gekozen voor een liposuctie

Opgehoopt vet op bepaalde plekken (bijvoorbeeld uw buik) zijn voor veel vrouwen een probleem. Ze volgen een dieet of een afslankprogramma, en vallen daardoor wel af. Ze verliezen gewicht, maar niet direct vet op de plekken waar het om gaat. U kunt denken aan vet op de benen, buik en eventueel de billen. Met liposuctie kan opgehoopt vet worden verwijderd. Let wel op, dit is absoluut geen alternatief voor afvallen. Maar met liposuctie kunt u zelf bepalen waar het vet moet worden verwijderd. Liposuctie betekend letterlijk het wegzuigen van vet. Plastisch chirurgie kan hierbij helpen. Tegenwoordig is er eigenlijk een betere techniek voorhanden voor het verwijderen van vet, namelijk liposculptuur.

Behandeling van de liposuctie

vrouwen liposuctieNiet iedereen komt echter in aanmerking voor deze behandeling. Heeft u veel overgewicht? Dan komt u al niet in aanmerking. Het is belangrijk dat u een BMI (body mass index) van minder dan 30 heeft. Ook speelt de conditie van uw huid een belangrijke rol. Alhoewel het vet met liposuctie of liposculptuur op deze manier kan worden verwijderd, wordt de huid er niet strakker door.

Plaatselijke vet verwijdering

Een goede huid is dus belangrijk. Wanneer u plaatselijk vet wilt laten verwijderen maakt u vaak eerst een afspraak met een chirurg. Tijdens een consult komt u erachter of u in aanmerking komt ook worden de prijzen van liposuctie besproken. De chirurg bespreekt natuurlijk alles vooraf met u, en u kunt vervolgen zelf bepalen of het voor u interessant is. Afhankelijk van de kliniek is dit consult gratis, of is hier een kleine vergoeding voor noodzakelijk.

De uitvoering van een liposculptuur

Als u vervolgens besluit om liposculptuur uit te laten voeren, dan is het belangrijk dat u weet hoe dit in zijn werking gaat. In veel gevallen wordt u plaatselijk verdoofd, en kan de chirurg aan de slag om het vet te verwijderen. Er zijn ook mogelijkheden om totaal verdoofd te worden, zodat u de behandeling niet bewust meemaakt. Nadat de behandeling is voltooid is het belangrijk om rustig aan te doen.